Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко е разхода на 146 JTD ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Наистина трябваше да доуточня, че това е разхода, който достигам при 2-ма души, МНОГО багаж и каране по натоварен път, т.е. постоянно се ускорява от 80-90 до към 130-140 при настигане-изпреварване като ускоренията винаги се оптимални. То е ясно, че на магистралата или на ненатоварен път ще гори доста по-малко.
    Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
    Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Ето я и моята статистика - за близо 29 000 км средният ми разход е 6,78 Мисля, че изминатите километри градско и извънградско са близки, с малко предимство на градското (в София).

http://www.spritmonitor.de/en/detail/172157.html

Както се вижда, разходът варира от 5,02 до 8,25. Иначе при нормално градско каране на мен ми дава около 7,5

П.П. Зареждам на Лукойл
      Alfa Romeo 155 1.8TS '93
      Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

Мерси пак за отговорите
        За да не отварям друга тема ще пиша тук. В след като се похвалих в офиса за новата ми кола колегите ми (предимно мъже) започнаха да ме питат защо съм си взела точно италиански дизел, ни били много добри, много се чупели, били скъпи ;(
        И сега другото нещо. Видях, че колегата viperman пише, че му светела лампата за дюзите. Вчера моя приятел забеляза, че и мойта свети от време на време. Трябва ли да ходя на диагностика? Какви могат да са причините ?
        alfa romeo 146 jtd

Comment

По-горе писах, че може да са различни причините, но задължително е да се види на диагностика.
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Някой има ли представа каква цифра е тази диагностика и евентуално РЕМОНТ???
            Last edited by Deni146JTD; d.m.y г., 20:49.
            alfa romeo 146 jtd

Comment

Първоначално публикувано от Deni146JTD Покажи съобщение
              Преди 2 дни заредих до горе.Минала съм 75 км и не е стрелката не е мръднала.
              Здрасти, колежке!
              За лампата на горивото, не се даверявай много.
              Резервоара на нашите коли е като тава разлят, така че?
              А за лампата на дюзата....
              Аз имах май поне една тема, някъде в миналото.
              Та сега да споделя/да не отварям нова тема/-от месец някъде пак ми свети пустата лампа/и ме изпотява/, но сега няма промяна в мощността и ускорението на колата, само ми се струва чу разхода се е качил с около 500-600 мл и ще вземам мерки, май.
              Очаквам идеи!
              Alfa Romeo 146, 1.9 JTD, 2000 г.

Comment

Локализирането на проблема може да не струва много, но самия ремонт може да варира доста сериозно като цена.
                _______
                146 JTD - ex

Comment

мерси. ще отида на диагностика идните дни
                  Last edited by Deni146JTD; d.m.y г., 08:28.
                  alfa romeo 146 jtd

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                    По-добре отиди на диагностика, за да видят от какво точно светва. Причините могат да са много. Едва ли ще спре да свети лампата от добавката, а и ултразвук няма гаранция, че ще оправи нещата.
                    Задължително ще направя диагностика и ще пиша какъв е резултата. Моля кажете си мнението как се мери компресията на изстинал (поне 2h.да е в покой) или топъл двигател? Аз мисля, че мотора трябва да е студен.

Comment

Ами зависи дали искаш да разплескаш резбите на главата или не
                      _______
                      146 JTD - ex

Comment

Здравейте. Вчера успяхме да засечем разхода по схемата - до горе, 100 км. и пак до горе. Даде разход 8.3 литра градско. Мисля, че е добре. В скоро време трябва да я закарам на диагностика за да се види защо свети онази лампичка (дано да не се окаже нещо сериозно)
                        alfa romeo 146 jtd

Comment

Разхода ти е супер
                          145 1.6 ТС '97 ех.
                          145 1.9 JTD '00
                          307 CC 2.0 '04

Comment

Аз мойта като я купих, първате две седмици ми даде разход малко над 10!!!
                            После падна на 8-8.5 сега варира от 7.5 до 8...
                            проблема се оказа в десния ми крак

Относно дюзата - при мене свети всеки път когато стрелката на горивото стигне предпоследната чертичка.
                            Като светне няма никаква разлика в мощността и динамиката на колата. След като светне - спирам, гася колата, пак паля(лампата вече е изгаснала) и няма проблем.

М/у другото преди три дена я напълних до горе и след като бях минал 50-60км. дюзата пак светна.

П.П. Колата я карах на диагностика и не откриха нищо нередно...
                            sigpic
                            Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

В момента резервоара е пълен до горе. Мисля си, че като и посвикна още малко разхода ще се намали още. До сега съм карала японска кола, бензинова, доста по-бърза от алфата и вероятно гоня същите показатели ))
                              alfa romeo 146 jtd

Comment

Здравейте колеги,
                                съжалявам че използвам темата на колежката, но да не отварям нова тема:
                                Значи свърши ми горивото на колата налях 10л гориво и съм минал около 100км като 100% каране градско и колата все студена... направо разхода ми откъсна главата преди това карах 155ТД тя разход повече от 7.5( и това при яко ръчкане) никога не ми е давала при същото каране...все студена.
                                Нямам светещи лампички по таблото но не съм ходил и на диагностика, къде да търся проблема и има ли такъв изобщо? Колата е карана равномерно и бавно и може би затова съм така озадъчен...
                                Колата е 146JTD.
                                92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
                                95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
                                90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
                                00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Working...
                                X